Overslaan en ga direct naar de inhoud

Voorkom voetproblemen

Voetverzorging tips van de pedicure specialist

1. Luister naar uw voeten
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Negeer pijn aan uw voeten dus niet maar schakel hulp in. De meeste voetproblemen zijn op te lossen. Een
pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

2. Voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want een droge huid kan dan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af met
een schone handdoek. Vergeet hierbij de ruimte tussen uw tenen niet. Trek niet gelijk uw sokken aan maar geef uw voeten de kans om te drogen aan de lucht. Gebruik nooit andermans handdoek.

3. Vochtregulerende crème
Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Ik kan u adviseren welke crème voor u het meest geschikt is.

4. Nagels veilig knippen
Knip de nagels recht af en vooral niet te kort. Knip hierbij niet de hoekjes af. Dit om ingroeien te voorkomen. De hoekjes kunt u zo nodig bijwerken met een vijl.

5. Kloven voorkomen
Draag schoenen en slippers die goed passen. Smeer de voeten twee keer per dag in met een voedende crème. Houd de huid droog en vergeet hierbij niet de huid tussen uw tenen na het wassen.

6. Wissel regelmatig van schoenen
Uw voeten zweten ook, dus draag niet elke dag dezelfde paar schoenen. Dan kunnen uw schoenen van binnen goed kunnen drogen. Hiermee vermindert u de kans op een voetschimmel. Zet het binnenzooltje van uw sportschoen na het sporten omhoog in uw schoen om deze goed te laten drogen.

7. Prik blaren niet door
Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt. Was hierna het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettingsmiddel en bedek de huid met een steriel verbandje.

8. Gebruik geen likdoornpleister
Likdoornpleisters maken de huid zacht en proberen zo de likdoorn te laten verdwijnen. Meestal lukt dat onvoldoende en wordt de pedicure alsnog ingeschakeld. Probleem is dan echter dat de huid te zacht is en de pedicure de likdoorn nog niet kan verwijderen. De huid zal eerst enigszins moeten herstellen en dan pas kan de pedicure de likdoorn verwijderen.

Pedicure Sneek

Contact & informatie

Neem nu contact op voor voetverzorging advies of maak een pedicure afspraak.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.